Olika sätt att spara pengar

Här försöker vi samla olika tips på hur du kan spara pengar vid inköp eller undvika att spendera onödinga pengar. Denna kategori går ihop lite med ”Tjäna pengar” då du vid en del marknadsundersökningar kan få presentkort eller biobiljetter som du kan utnyttja istället för att spendera dina egna pengar.

De flesta av undersökningarna under ”Tjäna pengar” betalar ut via paypal och du kan antingen välja att föra över dessa till ditt bankkonto då du förlorar en del i olika avgifter, eller så har jag nedan listat exempel på sidor där man kan betala med paypal.

Paypalbutiker

Dealextreme

Gillar du prylar? Detta är sidan för dig!
Detta är en onlinebutik som har sitt säte i Hong Kong och erbjuder massor av olika prylar till mycket bra priser, Richard har själv beställt många saker från denna sida och har aldrig haft några problem,med varken kvalitet eller leverans. Det är inga märkesprylar på denna sida men trots detta så har de ganska bra kvalitet. Allt du beställer är fraktfritt.

Light in the box

Vi har själv inte beställt från denna sida så vi har inga garantier för leverans, betalning, eller säkerhet vid köp.

Zagg

Behöver du skydda displayen på din Iphone, dator, Ipad eller liknande så erbjuder zagg marknadens bästa displayskydd. Det är i princip oförstörbart, Richard har själv beställt från denna sidan och är mycket nöjd med både pris, leverans och kvalitet på varan. Dessa finns även att beställa här i sverige men man får ofta tyvärr betala mer här i svergie än på zagg.

Prisjämförelser

När man ska köpa något så vill man ju helst hitta det billigaste priset och nedastående sidor hjälper dig med just detta, det är inte svårare än att du skriver in vad du tänkt köpa och klicka på enter så får du upp en lista över återförsäljare och vilka priser de erbjuder. I och med att man använder sig av denna tjänst så kan man i många fall spara mycket pengar på sina inköp.

 • Ciao
 • Pricerunner
 • Prisjakt

Gratissaker

Vissa saker i livet är helt gratis och nedan kommer vi samla dessa.

Open Office

Är ett program som nästan är indentiskt med Microsoft office den enda skillnaden som vi märkt är att open office är gratis till skillnad från MS office som kostar ganska mycket, detta är ett bra tips för dig som är ute och letar efter billiga och bra office paket.

Portable apps

De flesta i dagens läge äger eller använder sig av ett USB-minne privat eller i arbetet, det fantastiska med denna lilla pryl är att du kan ta med dig dokument, musik eller videoklipp vart du än är dock så stöter man ibland på problem som kan vara att den dator du vill öppna boken du skriver på inte har något ordbehandlings program, eller du kanske vill kolla på ett filmklipp och datorn klagar på att det inte finns rätt codec. Portable Apps är en sida där man kan ladda hem en hel uppsjö av program till ditt USB-minne som går att använda vid varje dator du sitter vid.

Ronny har prövat detta och blev förälskad direkt, det går att installera:

 • Webläsare (chrome,firefox)
 • Mediaspelare (VLC, audacity)
 • 3D-program (blender, K-3D)
 • Chattprogram (pidgin, amsn, skype)
 • Ordbehandling / officepaket (Open office, libre office)
 • Säkerhet (Clamwin, keypass, Spybot)

Andra nödvändiga/roliga program som zipprogram, spel och massor av användbara grejer, vi rekommenderar detta då du bekymmersfritt kan sätta dig vid vilken dator som helst och fortsätta skriva på din bok, rita klart en 3D-mall eller sitta och chatta. Självklart är detta program gratis, om du tycker om det och tycker att det är användbart gör gärna en donation så att skaparna av detta program kan utveckla nya grejer.

Giveaway of the day

Detta är en sida som hur otroligt det än låter helt gratis var dag ger bort ett program som man i andra fall skulle behöva betala för, detta är inga trial-versioner eller testversioner utan du har tillgång till alla funktioner i programmet utan begränsningar. Nedan finns information om vilket program som är tillgängligt just nu och du behöver endast klicka för att komma till sidan där du kan ladda ner programmet.

Hus & hem

Det finns många saker i ett hem som kan hjälpa till att spara pengar även fast de verkar obetydliga så kan de i kombination spara in många kronor utan att tumma på levnadsstandarden. Nedan är en lista på saker man kan göra i hemmet:

 • Byta glödlampor till energisnåla lampor vilket sparar in på elräkningen och är bättre för miljön, om du är osäker på vilken lampa du ska välja, hur de funkar eller liknande så kan du surfa in på EUs hemsida och läsa mer.
 • Din elleverantör kan göra mycket för att få lite extra i plånboken så det är värt att se över, om du likt många andra inte riktigt har koll på alla leverantörer, priser eller liknande så tycker vi att Elskling är en riktigt bra sida som erbjuder mycket bra information och jämförelsepriser.

Övrigt

Expovera

Går du i tankar om att starta eget företag eller du kanske vill ha lite mer företagsrelaterad information så är expowera en sida där du kan lära dig mer om försäljning, marknadsföring, bokföring, inköp och hjälp med att starta eget.

Detta inlägg är publicerat i Privatekonomi. Bokmärk permalänk.  Stängt för kommentarer, men du kan lämna trackback:Trackback URL.