Modernare version av stämpelklockor

Något som blir allt mer populärt på arbetsplatser är stämpelklockan. Det är en uppdaterad version av den modellen som vi alla känner till och består idag ofta av en app. Appen kan finnas på en specifik enhet som alla använder sig av då de checkar in och ut på jobbet eller så kan varje medarbetare ha appen på sin mobiltelefon. Om versionen som används är den via mobilen så krävs ofta att personalen även skickar sin geografiska position för att säkerställa att de faktiskt befinner sig på plats vid in- och utcheckning. Ferox Konsult (www.feroxkonsult.se) är leverantör av digitala stämpelklockor samt andra system för arbetsgivare.

Fördelar med att använda stämpelklockor

Genom att använda sig av stämpelklockor kan chefer på företag runt om i landet få en mer precis uppfattning om sina anställdas arbetstider och på så sätt skaffa sig mer exakta underlag när det kommer till utbetalning av löner. Det bidrar till att det blir enklare att sammanställa den exakta arbetstiden hos de anställda och sedan betala ut en mer rättvis lön till var och en. Utöver att göra mer precisa löneuträkningar så kan även arbetet i sig förbättras med införandet av stämpelklocka. Genom att de anställda är medvetna om att de registreras när de kommer till, och går från, jobbet så kan förseningar och tidiga hemgångar minskas, vilket i sin tur kan leda till mer effektiv arbetstid.

Moderna lösningar med stämpelklockor

En modern stämpelklocka använder sig av ett system som på egen hand smidigt sköter summeringen av de anställdas arbetade timmar under den gångna månaden. Det gör det enkelt att sammanställa lönespecifikationerna och ge ut rätt summa i lön. För att personalen ska kunna sköta in- och utcheckningen via stämpelklockan så smidigt som möjligt så bör den placeras på en plats som är lättillgänglig för alla, exempelvis i omklädningsrummet eller i fikarummet. På så sätt är det lätt att se den och komma ihåg att registrera sig.

Detta inlägg är publicerat i Företagande. Bokmärk permalänk.  Stängt för kommentarer, men du kan lämna trackback:Trackback URL.