Konsumtionslån som inte kräver någon säkerhet

Idag erbjuder de flesta banker flera olika former av konsumtionslån som inte kräver någon säkerhet från låntagaren. Här nedan presenteras två av dessa lånevarianter. Kanske planerar du en semesterresa men saknar kapitalet för att kunna boka resan. Då kan ett mindre banklån vara en smidig lösning för att kunna betala för flygbiljetter och hotell. Även om man får betala lite ränta på sitt lån så anser många att upplevelsen av en exotisk semester överväger besväret.

Enkla lån

Många banker benämner ett av sina konsumtionslån som ’’Enkla lån’’. Det är just för att bankens kunder ska känna att det är enkelt och smidigt att ansöka om ett banklån på det lokala bankkontoret eller direkt via din internetbank.

Blancolån

Blancolån är detsamma som det klassiska privatlånet. Därför är blancolån med största sannolikhet den vanligast förekommande formen av lån idag. Normalt beviljas blankolån från 10 000 ända upp till 350 000 kr. Läs mer på Creddit

Vad är ett blancolån?

Blancolån är ett vanligt privatlån utan säkerhet vilket medför att banken anser att det är en större risk att låna ut pengar via blancolån. Enkelt förklarat är ett lån utan säkerhet ett lån där du inte lämnar någon säkerhet i pant för lånet. Om du som exempel tar ett bolån för att köpa en fastighet eller bostadsrätt lämnas bostaden i pant för lånet. Så eftersom blancolån saknar säkerhet kommer du att få betala en högre ränta på ditt lån än om du hade tagit ett bolån som exempel.

Vad krävs för att teckna ett blancolån?

För att teckna ett blancolån krävs normalt sett att du har en fast inkomst som är tillräckligt hög för att banken ska anse att du är kapabel till att återbetala hela din lånesumma. Om du har tidigare betalningsanmärkningar så kan det göra att din låneansökan avslås. Men det behöver inte vara helt omöjligt att få igenom din ansökan om banken anser att du har möjlighet att ändå betala tillbaks lånet enligt avbetalningsplanen som din bankman har tagit fram för ditt lån.

Kreditlån

Normalt när man pratar om kreditlån tänker de flesta på en kredit som är kopplat till ett betalkort. Men faktum är att orden kredit och lån är detsamma så när du har tagit ett lån är det samma sak som om du skulle ha tagit en kredit. När man pratar om kreditkort så är en förutbestämd summa som är kopplad som ett lån till kreditkortet vanligtvis på mellan 5 000 ända 35 000 kr.

Detta inlägg är publicerat i Lån. Bokmärk permalänk.  Stängt för kommentarer, men du kan lämna trackback:Trackback URL.