Kom igång med ditt sparande

spargrisAtt spara pengar är något som tyvärr allt oftare väljs bort. Många lever för stunden och bekymrar sig inte speciellt mycket om framtiden och vad som komma skall. Att spara är dock ett bra drag oavsett hur den enskilt ekonomiska situationen ser ut. Saker och ting i ens tillvaro kan förändras snabbt och då kan det vara bra att ha lite överskott. En bra tumregel brukar vara att alltid ha minst en månadslön extra på kontot – som en slags buffert som man kan ta av om något oväntat skulle uppstå och man plötsligt är i behov av pengar.

Hur man väljer att spara är en annan fråga, alla människor fungerar olika och föredrar olika tillvägagångssätt. Att sätt in sina pengar på banken är ju aldrig fel även om det just nu inte ger något direkt mervärde i och med den låga räntan. Å andra sidan kan pengarna inte bli värda mindre på banken. Vissa väljer däremot att investera sina pengar i fonder och aktier med förhoppningen att de där skall växa. Dock finns alltid risken att man förlorar sina investeringar. Kanske är det helt enkelt bäst att spara på ett klassiskt sätt och lägga slantarna i en hederlig gammal sparbössa!

Detta inlägg är publicerat i Spara & investera. Bokmärk permalänk.  Stängt för kommentarer, men du kan lämna trackback:Trackback URL.