Hemförsäkring är en självklarhet

Det är självklart att ha sin villa försäkrad. Många gånger är det dessutom obligatoriskt; om man till exempel har villan belånad är det ett krav från långivaren.

Att ha en villaförsäkring innebär att man försäkrar sig mot en mycket stor förlustrisk om en skada väl inträffar mot en relativt billig kostnad. Den premie som man som försäkringstagare får betala mot att få detta skydd är beräknad på över hundraårig statistik och skiljer sig därför inte mycket mellan de olika försäkringsbolagen.

Den premieskillnad som kan finnas mellan de olika bolagen är i vanliga fall baserad på alla de övriga skador man kan drabbas av och som man som villaägare kan ha rätt till ersättning för. Här kan de olika försäkringsbolagen ha någon vinkel som innebär att man får betala en högre eller lägre självrisk för den ena eller andra händelsen eller villatillbehöret. Som försäkringstagare kan man alltså gå igenom villkoren hos de olika bolagen för att se vilken kombination som passar en själv bäst.

En viktig sak att komma ihåg är att en renodlad villaförsäkring bara omfattar det som anses vara fast egendom. Lagen är mycket tydlig med vad som är det ena eller andra. Vill man vara på den säkra sidan bör man alltså se till att man har ett motsvarande skydd för den lösa egendomen också. Den lösning man har kommit fram till påden svenska försäkringsmarknaden är en villahemförsäkring.

Villahemförsäkringen är den idealiska lösningen för en familj som bor i sin egen villa. På så sätt behöver det aldrig uppstå någon funderingen över vad som tillhör det ena eller det andra.

Detta inlägg är publicerat i Privatekonomi. Bokmärk permalänk.  Stängt för kommentarer, men du kan lämna trackback:Trackback URL.