Galne Gunnars lånetricks

Jag bodde för några år sedan granne med ett gammalt original som hette Gunnar. Han kallades lustigt nog för Galne Gunnar vilket hade sin botten i en mängd olika historier som florerade runt bland alla som bodde i området. Det hela utspelade sig i en liten slumrande by i norra delen av landet vilket gjorde att personer av denna typ var mer än välkomna. Ett av mina starkaste minnen av Gunnar var när han lärde mig att tjäna lite extra pengar genom snabblån.

Det hela började med att jag mötte honom utanför den lokala livsbutiken där han livligt samtalade med en fastbunden tax. Hunden verkade förfärad av Gunnars glada röst och svarade utan undantag med höga skall. Gunnar fäste blicken i mig och sa: – Nu ska jag lära dig ett och annat grabben!

Jag visste inte om jag skulle ta det som något bra eller dåligt men jag följde efter honom när han pinnade ner för backen mot biblioteket. Vi satte oss vid en dator och han surfade in på en sajt jag fortfarande minns namnet på, Snabbfinans / Snabblån eller något liknande i alla fall. Han sa att man kunde låna 1000 kr och betala tillbaka plus någon extra hundralapp efter 4 veckor. Han sa att han hade en smart idé som överträffade det mesta. Jag sa att snabblån inte var något bra, man har ju hört både det ena och det andra, men Gunnar bara viftade bort min kritik och sa att jag skulle se och lära. Han fick pengarna dagen efter har jag för mig och då kom han förbi mig och visade hur han hade investerat sina nyinförskaffade pengar. Se vad snabblånet har gett mig sa han och visade 2 kaniner som han hade i koppel bakom sig. – Från att inte ha några pengar har jag nu två nya vänner och ett snabblån, det är inte dåligt det grabben! Jag gapade av förvåning och tänkte, ja nog var Galne Gunnar ett passande smeknamn.

Detta inlägg är publicerat i Lån. Bokmärk permalänk.  Stängt för kommentarer, men du kan lämna trackback:Trackback URL.