Att tänka på innan du tar ett lån

pengaträdNär man ska låna är det mycket att tänka på. Det allra viktigaste är att man hela tiden tänker på att pengarna ska betalas tillbaka. Det är ett relativt vanligt med folk som har lånat pengar som de aldrig skulle kunna betala tillbaka. En kostnad som är vanlig som lätt kan förstöra ekonomin är resor och liknande eftersom det inte går att sälja en resa som man varit på men det går däremot att sälja en bil som var ett dåligt köp. Man måste också tänka på att man måste betala ränta på lånet och att ju högre summan man lånar är desto högre blir kostnaden för räntan. Det är därför viktigt att göra en bra plan för amortering av lånet, så att man inte betalar massor av pengar i ränta i onödan. Det man ska göra innan man tar ett lån är att räkna på alla utgifter som ska göras, där inkluderas även andra lån. Sen ska man kolla på inkomst efter skatt för att sedan kolla hur mycket pengar man kommer att kunna lägga på amortering av lånet.

En vanlig grupp som inte brukar planera avbetalningen speciellt bra är ungdomar. Det är vanligt att man som ungdom får för sig att ta ett sms-lån för att göra något spontanköp eller liknande. Man bara köer och trots att man inte har någon inkomst tror man att det kommer att lösa sig av sig självt. Det är oftast ungdomar som nyligen flyttat hemifrån och får för sig att de behöver lite snabba pengar. Man har inte en tanke på hur man ska betala tillbaka det och tänker absolut inte på att det kostar pengar att låna också. Det är inte som att låna utav en kompis eller förälder. Det är ofta en dålig idé att ta ett sms-lån eftersom om man inte kan få ihop pengarna nu, hur ska man då få ihop dem nästa månad? Och isåfall kan man inte bara vänta en månad på pengarna, så slipper man betala räntan.

Nedan… En lite smått pinsam intervju med Folkias vd Per Spångberg om SMS-lån, håll till godo. Läs gärna på Creddit.se om lån med betalningsanmärkning så får du ännu mer nyttig information…

Detta inlägg är publicerat i Lån. Bokmärk permalänk.  Stängt för kommentarer, men du kan lämna trackback:Trackback URL.